Jó vagy rossz a változás?

2014. augusztus 03., 07:38

Féljünk tőle vagy fogadjuk el a fenti tényt?

Ahogy az évszakok, a saját testünk, környezetünk minden eleme változik úgy változik a hozzáállásunk is az éeltünkhöz. Minnél lazább a kapcsolatunk az anyagi világgal (vagyon, birtoktárgyak, pénz és egyéb élvezeti cikkek) annál szabadabbak vagyunk és annál könnyebben tudunk a különféle helyzeteken felülemelkedni. Buddha tanításai szerint: az egyetlen életfeladatunk az ELENGEDÉS megtapasztalása. Ha belegondolunk a születésünkkor elengedjük a biztonságot nyújtó anyaméhet és onnatól szinte más sem történik velük.. Óvoda, iskolák, emberi kapcsolatok, eltávozó szükők és  asaját gyermekeink leszakadása... Ez így is van rendjén, ettől kár is lenne félni, mert akkor is meg fog történni. Könnyebb ha elfgadjuk a változásokat ésegyütt élünk velük.

Minden változás tanít valamit számunkra és kivétel nélkül mindíg jobbat hoz. Mi magunk dönthetjük el, hogy mit. Soha nem kapunk nagyobb terhet, mint, amit elbírunk, de dönthetünk úgy, hogy ellenállunk a saját életünknek, az fájdalmas tapasztalásokhoz vezethet.

Mi lehet a megoldás. Felismerni, ha egy élethelyzetet már kinőttünk vagy az haladott meg minket. A félelmeinket lehetőség szerint ne vetítsük ki, mert hamar meg tudjuk teremteni azt,a mitől félünk. Vizsgáljuk meg a lehetőségeinket, mert mi döntünk addíg, amíg van rá lehetőségünk, de egy biztos könnyebb haladni a sodrással, mint kapaszkodni a partban. Mindíg azt kapjuk,ami a fejlődésünkhöz elengedhetetlen. A tapasztalás nem elkerülhető és az az alapja a valós tudásnak és bölcsességnek.

Amennyiben nyitottak vagyunk a változásra egy csodálatos forgatagban találhatjuk magunkat, ami álandó fejlődést és tanulást hoz számunkra , még a kellemetlen élmények esetében is megláthatjuk a mögötte rejlő tanítást.

Az ÉLET MAGA A VÁLTOZÁS!

Minnél több időt töltünk  a természet megfigyelésével, annál mélyebben fogjuk érezni, hogy részei vagyunk és nem mi iránytíjuk az ősi folyamatot. Mindegy hát, hogy esik vagy fúj vagy épp süt a nap-ez az élet és örüljünk neki.

Ne fogadjuk el, ha önmagunkat fel kell adnunk, merjünk tenni, lépni, változtatni!Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar