Érzéseink és GONDolataink

2014. augusztus 02., 20:37

A gondolat teremt, de a kimondott szó még nagyobb erővel teszi ugyanezt. Ha fontos számunkra a lelki és testi egészségünk, akkor odafigyelünk a benünk zajló belső folyamatokra és kellő tudatossággal a régóta nem megfelelően működő érzelmi mintáinkat meg tudjuk változtatni, így a kialakult eredmény is más lesz.

Az egonk állandó félelemben tart minket, mert az lenne a dolga, hogy megvédjen minket önmagunktól, de így elveszi a pillanat varázsát, hiszen a jövőbe olyan képeket vetít, amik a múltban megélt negatív élményekből táplálkoznak. Így az emberek nagy része egy zavaros gondolati közegben létezik, amit elfogad normálisnak. A két agyféltekénk a nap közel 24 órájában haszontalan, értelmetlen, zavaros gondolati mintákat futtat le, amiket minél többször hagyunk érvényesülni, egy idő után tényként vagyunk képesek kezelni fügetlenül annak valóságtartalmától. Sok esetben olyan dolgoktól, eseményektől félünk, amik még meg sem történtek, de képesek vagyunk a negatív élményt megteremteni. A médumok (tv, rádió, Internet, stb.) hatása gyors és látványos, hiszen ott elvétve akad pozitív informácó, de a negatív nyomás hatalmas. A mindenkori hatalom érdeke a félelemkeltés és az önálló gondolatok megszüntetése bármilyen eszközel. Egy letompított társadalom nem veszélyes és tömegként , engedelmesen cselekszik...

Mit tehetünk hát?

Amenyiben meg tudjuk figyelni a gondolatainkat, akkor be is tudunk avatkozni. Ez persze nem megy könnyen és gyorsan, de a változás első lépése a tudatosság és a hitünk erősítése.

Zárjunk ki fokozatosan minden negatív élményt az életünkből, ez lehet emberi kapcsolat, munkahely, ne nézzük a televíziót feleslegesen és más médiákat is korlátozottan használjunk,  kezdjünk el a természet felé közeledni. Tegyünk ömagunkért a táplálkozás frontján (élő ételek, kevesebb hús és feldolgozott élelmiszer, stb.), kezdjünk el lehetőség szerint a természetben sportolni, keressük pozitív emberek társaságát, foglalkozzunk a kedvenc hobbynkkal, vizualizáljuk azt, amire vágyunk. Van egy fontos mondás: Jól vigyázz mit kívánsz, mert megkapod...

Amennyiben pozitív gondolatokat küldünk, akkor az is érkezik vissza hozzánk. Az Univerzum a bőség törvénye szerint működik, a hiányt csak az ember képes az egyéni szintjén megteremteni.

Egyszóval élj a megérzéseid és az Isteni sugallatok szerint, bízz és higgy magadban, mert megérdemled a jót és ha nem öncélúan használod fel meg is kapod.

 Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar