Együttérzés vagy sajnálat.

2014. szeptember 25., 08:03

A sajnálat egyfajta negatív energia, ami az érzelmi távolságból táplálkozik. A tv - ben látva a szomorú emberi sorsokat könnyű sajnálkozni és sms - ben adományt küldeni, de könnyen lehetséges, hogy inkább azt kellene észrevennünk, hogy családunkban, rokonaink között is vannak olyan rászorulók, akiken egy mélyebb beszélgetéssel is tudnánk segíteni. A közvetlen környezetünkre és saját magunkra tudunk leginkább hatást gyakorolni, az már kizárólag rajtunk múlik, hogy ez miként és milyen tettek formájában nyilvánul meg.

Sajnálni elsősorban magunkat vagy szoktuk, ami egy hibás érzelmi minta, aminek nem sok pozitív kihatása van, mert az önsajnálat a szeretet teljes vagy részleges hiányára utal. Természetesen néha az általunk ásott sötét gödörben üldögélni, hogy tudatosuljon magunkban, hogy mennyire nem szeretnénk oda újra visszakerülni.

Ide tartozik az egyik kedvenc tanmesém.

"Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne.
Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat
Áthívta a szomszédjait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött.
Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel, feljebb mászik. Ahogy a paraszt és a szomszédai tovább lapátolták a
földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált
Az életed során  sokszor "földet"  fognak rád lapátolni tanítási céllal. A gödörből való kimászás titka pedig az, hogy lerázd magadról a felesleges terheket és teszel egy lépést.
Minden probléma  lehetőség a továbblépésre. Bármilyen nehéz helyzetből van kiút, ha nem adod fel!
"

Az együttérzés tiszta és tettekre sarkall, akár áldozatok árán is, aminek később jön majd meg a jutalma valemilyen formában. Amikor képessé teszünk valakit az előrelépésre és eszközt, módszert adunk a kezébe a saját életének jobbítására, akkor teszünk a legtöbbet. Nem pedig akkor, amikor könnyen adható anyagi javakkal segítünk. Nagyobb érték a személyes jelenlét, néhány jó szó, az idő, figyelem, amit az embertársainkra fordítunk és a lehetőség, mint, amikor készen adunk bármit is akár tárgyak, javak formájában.

Magam is sokat tanulok ezen a téren, de hiszem , hogy idővel eljutok oda ahová kizárólag lemondások árán lehet eljutni. Fontos tudni, hogy a döntéseink, tetteink minősítenek minket minden körülmények között.

Keresse természetgyógyászát Szombathelyen!
Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar