Az ölelésről.

2014. október 17., 06:55

Az állatvilágban a főemlősöknél egy csoporton belül a társas kapcsolatok erősítésének egyetlen módja a közvetlen testi kapcsolat, egymás tisztogatása, ölelése, így erősösik a bizalom a csapaton belül és az egyének között is.

A mai kor embere hozzászokott a személytelen emberi kapcsolatokhoz és az érintés hiányához, ami lelki sivárságot okoz sokakban. Elfelejtették, hogy kisgyermekként az ölelés adta meg az érzelmi biztonság és a védelem érzését. Ez felnőttként sem változott meg csak a külső körülmények hatása erősödött fel. Ezeket elfogadhatjuk vagy dönthetünk másképp is és élhetjük más érzelmi alapokon az életünket. Az ölelésre való igényünk jelen van a hétköznapokban is, bár sokan gyermekként sem kapták meg a szülőktől így nem tanulták, tapasztalták meg azt a megnyugvást, amit adhat.

A sok gátlás és érzelmi zavar nem könnyíti meg egyeseknél, hogy átszakadjon a gát és megértsék, hogy az öleléssel nem válnak sebezhetővé, sőt. Ilyenkor két lélek nagyon közel kerül egymáshoz és ha jelen van a szeretet, akkor ez hatalmas töltést adhat. Az öleléshez van aki furcsa dolgokat társít, ilyen a szexualitás és a birtoklás. Tartsunk önvizsgálatot ha ilyen gondolatok megjelennek, mert akkor itt hibás érzelmi mintáról van szó, amit fel kell oldani. Általában a szülő-gyermek kapcsolatok hibás folyamatai idéznek elő hatalmas törést már egészen kis korban, de mindig van megoldás arra, hogy változtassunk. Sok beszélgetés és pozitív élmény felülírja azt, ami eddig volt és a szeretet energiája megszünteti a félelmet.

Fizikai síkon az ölelés és az így átadott szeretet hormonok egész sorát aktiválja és küldi a véráramba, ugyanakkor felgyorsul az anyagcsere, a légzés mélyebbé válik, a pulzus lassul, nyugalmat idéz elő a lelkünkben. Két aura összeér és így kicserélődnek érzések, gondolatok. Mélyebb, tiszta, bizalmon alapuló érzelmi kapcsolatban, ha a két homlok (a harmadik szem területén) tartósan összeér, akkor nagyon komoly spirituális élmények megtapasztalása is lehetséges. Álom és utazásszerű, szinte megmagyarázhatatlan..., kívánom, hogy sokan éljék át ezt.

Ne érjük be egy olyan kapcsolattal, ahol nincs meg a bizalom és olyan emberekkel, akik nem engednek közel magukhoz lelkileg. Az ölelés gyógyítja az érrendszeri (érzelmi merevség, bűntudat..) és az izületi betegségeket  (érzelmi rugalmatlanság) és a gyulladásos, lázas folyamatokat (elfojtott harag..).

Egy párkapcsolatban pedig alapvető igény az folyamatos érintés és ölelés. Ahol ez nincs jelen, ott csak idő kérdése az érzelmi eltávolodás. A szexualitás, mint fizikai kapcsolat nem pótolja azt az érzést, hogy fontos vagyok a másiknak és bízik bennem, igényli, hogy a közelemben legyen és érezze az energiáimat, hozzám bújjon, öleljen...

Ne féljünk ölelni, szeressünk és könnyebb lesz az életünk!

Keresse természetgyógyászát Szombathelyen!

 
Hozzászólások

Karie2015. március 24., 07:30
uwhiv5rb@mail.com
Ilauszki Tiborné ( Gyöngyi )2014. november 12., 09:58
Ezzel is mélyen egyetértek. Mióta egyedül maradtam, mindig azt szoktam mondani, hogy legjobban az érintés, az ölelés hiányzik.
Tudatosan figyelek arra, ha valakivel találkozom, ha megölelem, nehogy hosszúra nyúljon, nehogy félreértésre adjon okot. Bevallom, az érintés a legnagyobb hiányom.

Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar