Amikor megjelenik a cél..

2014. szeptember 22., 14:32

A cél kijelölése nem könnyű feladat, mert sokszor az ego irányítja a gondoltainkat és a szerzési vágy. A pénz és minden , ami anyagiakkal megváltható az nem lehet cél egy egészséges lelkű ember számára. Hiszem azt, hogy a helyes út megtalálásának és az elvégzett fizikai és lelki munkának egyenes következménye az erkölcsi, érzelmi és anyagi bőség. Mire gondolok itt?

Minden ami anyagi az múlandó és nem igazi érték, ám egy bizonyos mennyiségű  pénz kell az anyagi világban, de nem árt, ha nem arra koncentrálunk, hogy minél több legyen, mert igazi biztonságot semmilyen formában sem ad a megléte, függést viszont igen. Hiszen egy valami adhat tartást és gerincet az életünknek az pedig a hit és a szeretet. Amikor hiszünk magunkban és szeretjük az életünket és azt a párt, akit választottunk, valamint szeretteinket, Barátainkat ,béke lesz a lekünkben és megjelenik minden földi és égi segítség ahhoz, hogy az életünk teljes lehessen.

Az igazi cél számomra az, hogy az által, hogy önmagam vagyok megteremtődik a boldogság és ez kisugárzik belőlem sokaknak adva erőt. A saját életemről talán elmondhatom,  hogy sikerült megtapasztalnom az elengedések pozitív hatásait. Komoly vagyont és pénzügyi valamint munka, stb. lehetőségeket sikerült elengednem viszonylag könnyedén,  cserébe szabadságot, új Barátokat, segítőket kaptam és csodás életem van, hálás vagyok érte. Sokan bíznak bennem és bátorítanak, hogy járjam az utam, amit választottam. Anyagi problémáim szerencsére sincsenek, szerencsére az igényeim úgy érzem a földön maradtak és ha rajtam múlik  ez nem is fog változni.

Tudom mi a dolgom az életemben és látom a célt, kaptam egy fontos életfeladatot. Ismerem már sok hibámat, szerencsére számos segítőm, barátom, családtagom tart számomra tükröt, amibe már bele merek nézni és igyekszem jobb emberré válni, mert magamért kell elsősorban tennem, hogy az életem teljes lehessen a jövőben.

Addig nem lehet véleményem szerint célt meghatározni, amíg az alacsony önbecsülés miatti teljesítési és bizonyítási vágy hajt minket, hiszen addig az ego diktál. Ha már eljutottunk oda, hogy  a megérzéseinkre hallgatunk, akkor már előre tudunk lépni az anyagi világ fogságából. Például én minden olyan embernek, aki sok éves terheket cipel pénzügyi terhek, hitelek formájában, kizárólag ez elengedést javaslom a bitroklás helyett. Egy albérletben is lehet boldognak lenni és közben érkeznek a további lehetőségek, amik már egy tehermentes otthon reményét hozhatják meglepően rövi idő alatt. Az égiek nagyon kreatívak, általában az általunk elvárt megoldás helyett teljesen mást, sokkal jobbat szolgáltatnak, amennyiben hiszünk a változás erejében és abban, hogy megérdemeljük a jobbat. Csak kérni kell, kellő alázattal, önzés és öncélúság nélkül. Elég ha lehetőséget kapunk, mert ha élünk azzal és energiát teszünk bele, áldozatokat hozunk érte, akkor megteremtődik, amire vágyunk és amire valóban szükségünk van.

Amikor valaki gyorsan, sokat kap, az általában csapda és az egot teszi próbára. Önzés, hatalomvágy és egyéb gyarlóságok tudnak eluralkodni az embereken, ha vagyonra tesznek szert. Könnyen elszigetelődhet bárki , aki ilyen "jutalmat" kap. Ne irígyeljük a "gazdagokat", mert nagyobb teher az, mint hinnénk. Sok fájdalommal jár kilépni a körből és a földön maradni.

Egyszóval nyissunk  a világra és fogadjuk el, hogy a tiszta és nehezebb út az, ami boldoggá tehet minket, ha rá merünk lépni. Lesz, ami bennünk szűnik meg, lesz, ami körülöttünk, de ne feledjük, hogy mindent mi irányítunk és kizárólag rajtunk múlik az eredmény is. Amíg az ego tagadására, a haragra és más zavaró érzelmekre hallgatunk addig a vágyott cél egyre távolabb kerül. Ne hibáztassunk senkit az életünk történéseiért, bocsássunk meg magunknak és másoknak, tartsunk rendszeresen önvizsgálatot, mert ez a fejlődés záloga.

A jutalom általában hirtelen és akkor érkezik meg, amikor az égiek szerint is valóban megérdemeljük, addig pedig a hit és türelem és az alázat  a legfontosabb erények.Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar