A fájdalom és a lemondás tanításai.

2014. október 01., 06:43

Mit tehetünk, ha fáj? Sajnálhatjuk magunkat és így beleragadhatunk az érzésbe, ami le is blokkolja azt, hogy tovább tudjunk lépni . Tudatosíthatjuk, hogy valamilyen formában letértünk a kijelölt útról és másképp kell cselekednünk, gondolkodnunk az életünk valamelyik területén. Megélhetjük mélyen , de dolgozhatunk is vele és hagyhatjuk, hogy átjárjon minket és erőt meríthetünk belőle a változtatáshoz. A fájdalom kizárólag az ego játéka, így jobb ha nem félünk tőle.

A határinkat első lépésként mi jelöljük ki a tudatunkban, amik általában nem valósak, mert azok önértékelési, önbecsülési problémákból, kishitűségből fakadnak. Aki még nem küzdött meg egy számára fontos célért, ő általában nem is tudja elképzelni, hogy mire is képes. Mindaddig tart ez az állapot, amíg egy komolyabb hatás el nem indítja azon az úton, hogy felébredjen és önmagáért tegyen. Ez a pillanat a legfontosabb az életünkben, hiszen itt ébred fel a belső erő és megjelenik az önmagunkba vetett hit.

Az akarat és a szándék eredménye lesz az áldozat, amit a célért meghozunk. legyen ez egy böjt, egy sport tevékenység, a táplálkozásunk átalakítása vagy éppen egy kapcsolat, munkahely megszűntetése. Egy a fontos, hogy a saját fejlődésünk értelmében mondunk le az eddigi életformánk egy részéről és kipróbáljuk magunkat. Amikor szellemi szinteken elkezdünk küzdeni megérkeznek a támogatók, segítők, de a kísértés is, ami az ego visszahúzó ereje. Hamis énünknek nem esik jól, ha kimozdulunk és nem félünk többé az ismeretlentől és az esetleges fájdalomtól és leküzdjük ezeket, illetve a hozzájuk társított félelmeket.

A végérvényesen meghozott döntések energiája minden félelmet felülír és nem hagyja, hogy a változás folyamata megálljon - így egyre erősebbek és többek leszünk a saját szemünkben, megjelenik az önbecsülés és önmagunk szertete. A hit és az alázat, ami a tanuláshoz és az elviseléshez kell a legfontosabb erők, amikből mindíg lehet meríteni. ne felejtsük el, hogy nem másoknak kell megfelelnünk, minden körülmények között kizárólag önmgunkért és tetteinkért, döntéseinkért vagyunk felelősek.

Az egyéni teljesítmények sportok képviselői a szememben azért többek kicsit a csapatban sportolóknál, mert ott nem függ senkitől az, amit képes vagy elérni. Ugyanakkor én sohasem azt vizsgálom, hogy milyen érmet kapott az illető, hanem azt, hogy önmagához képes elérte e a maximumot.

Van, akinek hatalmas erőpróba 1km lefutása vagy akár 10kg plusz testsúly lefogyása, de akár egy egy napos böjt kivitelezése is lehet nagyon megterhelő annak számára aki eddig nem megfelelően táplálkozott és máshoz szokott. Ugyanakkor van olyan sportoló, akinek a maratoni futás teljesítése nem akkora feladat, mint ha egy zárt helyiségben egy napot kellene teljes csendben eltöltenie önmagával és a félelmeivel, gondolataival. A dohányzásról, kávé és egyéb élvezeti cikkek fogyasztásáról is csak az tud lemondani, akinek szilárd a meggyőződése és a jelleme.

Egyszóval, minden embertársamat arra bíztatom, hogy tűzzön ki célt, válassza a fejlődést, változást annak minden fájdalmával és kínjával, mert megéri.

Igaz emberré csak az tud válni, aki képes lemondani a kényelmi zónájáról és soha , de soha nem adja fel! Bármire képesek vagyunk, ha a felismeréseinket döntések, majd azokat tettek követik.

MINDEN NAP EGY ÚJABB LEHETŐSÉG!

Keresse természetgyógyászát Szombathelyen!Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar