A csendről..

2014. augusztus 03., 09:43

Korunk európai emberének nem könnyű nyugalmat találnia.Számtalan inger és impulzus hat ránk, de dönthetünk úgy is, hogy nem adunk akkora teret ezeknek. Számtalan negatív hatást ki tudunk zárni az életünkből. Nem kötelező a híreket, sorozatok, reklámokat nézni , hallgatni, az Internetetn lógi naphosszat, kimozdulhatunk a természtbe kirándulni, sportolni.

Sokan félnek az egyedülléttől, pedig valójában sosem vagyunk egyedül, önmagaunkkal lenne nem a magyány. A magány egy olyan társított érzelem, amikor magunkat sajnáljuk egy élethelyzetben, például, mert nekünk sem segít senki, a párunk is elhagyott, nincs esetleg éppen munkahelyünk vagy a szüleink nem a számunkra megfelelően reagálnak.

Ismerjük fel, hogy ezek az események pont ahhoz kellenek, hogy a belső erő megjelenjen és lépésekre, döntésekre ösztönözzön minket. Az igazi énünk nem fél, hisz és nagyon nagy tartalékokkal rendelkezik, szinte bármire képes, a korlátokat mi szabjuk magunknak kizárólag.

A csendben az az érdekes, hogy a belső hangok, gondolatok és az átmeneti belső zavar kap teret először. Csaponganak az egonk rekaciói, mert ez egy ismeretlen helyzet számára és nem tudja értelmezni. Neki az a biztonságos, hogy ha egy szituációhoz társíthat múltbeli érzést és félelemre késztethet. Ha viszont nincs esemény, akkor hatalma sincs és zavart sem tud kelteni.

Amikor a belső hangok elcsitulnak, akkor jelenik meg a csend, esetleg képek és gondolatok.Eckhart  Tholle, aki egy megvilágosodott tanító arra ösztönöz, hogy figyeljük meg a gondolatainkat, mint a felhőket és hagyjuk őket továbbmenni, ne ragadjunk bele és ne küzdjünk ellenük. A világ csak belülről változhat meg, hisz mi teremtjük meg annak minden részletét.

A csend jóbarát és felszínre hoz mindne olyan érzést, amivel dolgunk van és rámutat a feladatokra is.

Ne féljünk hát tőle, lassan, fokozatosan szoktasuk magunkat hozzá, akár a meditációval, akár csak egy kis nyugodt egyedülléttel vagy olyan tevékenységgel, amibe bele tudunk feledkezni és örömet szerez számunkra.Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar