A belső értékek és a külsőségek.

2014. október 05., 21:05

Mire is gondolok valójában? Az egyéniség elvesztésének egyik módja, ha egy cég logója alá felsorakozunk és így azt hisszük, hogy különbözünk, pedig épp ellenkezőleg történik minden.

Törzsi kultúrákban a díszes ruha és az ékszerek a lélek ünneplőbe öltöztetésére szolgál, a tisztelet jele és az ünnephez tartozik. Európában már minden, ami "márkás", az a státuszhoz tartozó szimbólum inkább. Amelyik ruhadarabon, kiegészítőn már nincs valamilyen logó, az már szinte nem számít értékesnek. Ugyanakkor mivel mindegyiken van, így már semmi sem egyedi. A márkajelzés nem jelent minőséget önmagában, sőt, de extra profitot és valamilyen szinten másoktól való elhatárolódást viszont igen. Ez lenne a cél? Ha elhisszük, hogy a külsőségek határoznak meg  és minősítenek minket, akkor másis elveszítettük az egyéniségünk egy részét .

A hölgyeknél az önértékelési  és a nőiesség megélésének, és a megfelelés problémái odáig fajulhatnak, hogy idegen anyagokat ültettetnek a testükbe, aminek számos káros élettani és egyéb hatása lesz rövid időn belül. Természetesen tartósan nem javítja az énképet semilyen olyan beavatkozás, ami az öregedés vagy a változás ellen dolgozik, mert minden múlandó. Az elfogadás és a valós énkép semmi mástól nem alakulhat ki, mint az önszeretettől és attól a munkától, amit önmagunkért, önmagunkban végzünk. Külső eszköz, hatás nem képes a megítélésünket és saját magunk megbecsülését javítani, párkapcsolatban sem boldog az a személy, aki önmagával bármilyen okból is, de harcban áll, hiába biztosítja a párja a szeretetéről..

Általában gyermek korból, szülői mulasztások által és hibás reakciókból vagy gyermek, esetleg felnőttkori sérülésekből  fakad a fent említett érzelmi "csomag". Oldási technikákkal, feltáró beszélgetésekkel és egyéb módszerekkel segíthetünk a problémán.

Mi az igazi érték?

A kisugárzásunk, a tetteink és mindaz, amit önmagunkért és másokért érdek nélkül, önzetlenül teszünk. A lélek szépsége áthatol a fizikai testen, gondoljunk akár egy őszinte mosolyra. Mindenkire pozitív hatást gyakorolhat, ha szívből fordulunk oda embertársainkhoz.

Egy biztos, hogy bármit is viselünk, azt azért tegyük, mert az önkifejezésünk része és teljes mértékben tudunk vele azonosulni. Attól lesz egyedi minden darab, hogy mi viseljük és szeretjük...Amikor megjelenik az összegszerű érték vagy a nagy "márkák" logója, akkor már nem jó az irány.

Egyszóval. Különbözőek vagyunk, de a gyökér azonos és a civilizáció hiányában a külsőségeknek kizárólag funkcionálisan lenne jelentősége. Jobb ha mindent a helyén kezelünk és szeretjük magunkat puszta valóságunkban.
Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar