Vérnyomásproblémák

2014. augusztus 04., 07:51
Mitől magas a vérnyomásunk és mit tehetünk ellene?

A magas vérnyomás, mint tünet nagyon sok embertársunkat érinti. Az orvosok  a 140/ értéket tekintik a relatív magas vérnyomás alsó küszöbének, én ezt másképp látom. Véleményem szerint számos egyéni paraméter (magasság, testsúly, életkor, alkati és érrendszeri sajátosságok) van, ami miatt a / alatti érték a meghatározó inkább. Több olyan embert ismerek, akik 200/ körüli értékkel élnek sok éve tünetmentesen és nem szednek be gyógyszert.

Mi okozhatja a magas vérnyomást?

A HKO szerint a vese és  a máj diszharmóniája, energetikai zavara, blokkja okozza a tüneteket. Ezért a gyógyítást célzottan itt kezdik, de a teljeskörű megoldásokat részesítik előnyben.

Az elfojtott belső feszültség, amit nem követ döntés és cselekvés. Ennek lehet az alapja félelem, düh vagy más negatív érzelem. Az illető rágja magában a problémát, gondolatban számtalanszor megoldotta, megtette, amit kell, de valóban nem tesz lépéseket, így hatalmas mennyiségű energia keletkezik benne, aminek a feszülstégét nem tudja levezetni. Ahányszor a problémával foglalkozik, ez vérnyomás emelkedést idéz elő.

A megfelelés hiánya és az állandó várakozás türelmetlensége feszíti belülről, de próbál higgadt maradni, ez a feloldhatatlan ellentmondás terheli lelkileg és ettől a magas vérnyomás tartósan fennáll... Egy idő után a belső merevségtől az érzelmek megélésének, kimutatásának képesége is megszűnik. Az elfojtás a szívet is megterheli és könnyen kialakulhat szívinfarktus vagy akár agyérgörcs is, ami a szeretethiány súlyos tünete. A becsvágy és a nagyravágyás érzése is kapcsolódhat a vérnyomás problémákhoz.

Mi a megoldás? Fizikai síkon enyhíthet a Natrium bevitel csökkentése, a kardiovaszkuláris edzés, a zsírmentes diéta, Ca-Mg, Omega 3 (len és halolaj) tartalmú táplálék kiegészítő szedése, a kávé, cigareta és az alkohol elhagyása, a stresz csökkentése, a meditáció, jóga és számos gyógynövény (galagonya virágos hajtásvég, fokhagyma, stb.) alkalmas a tünetek kezelésére.

Lelki szinten a fő feladat a belső rugalmasságunk visszanyerése, szabaduljunk meg a becsvágytól, nagyravágyástól, éljünk az érzelmeink és a megérzéseink szerint, szeressük és fogadjuk el életünket és tanuljunk meg szeretetet adni és elfogadni.
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar