Szív és érrendszeri betegségek

2014. augusztus 04., 07:53
A szív, mint érzelmi központ tartja bennünk a lelket. Jószívű, a szívére hallgat, szívtelen, kőszívű... Csodás Magyar nyelvünk mennyire kifejezi a lényeget.

A szívünk a szívburok segítségével keringeti a vért, mint életenergiát és így tápanyaggal látja el a testünk sejtjeit. Nagyon érzékeny rendszer, szoros kapcsolatban áll a vékonybéllel és a csecsmőmiriggyel. Uralja a gondolkodást , a gondolatok kifejezését, és az érzelmeket, de a humorérzékünket is. Állapota megmutatja az önmagunkhoz és másokhoz való viszonyunk minőségét. A gyász és a tartós bánat nagy károkat okozhat benne energetikailag.

A szívburok feladata a szívverés, a szív frekvencia és az érhálózat szabályozása. Enegergetikai blokk esetén a végtagok hidegek, megjelenik a mosolytalanság, a fösvénység és a túlzott zárkózottság.

Az öröm és a hála, béke, nyugalom érzete táplálja, a keserű íz lefojtja, az enyhe sós íz  pozitv hatással van rá. A szív a nyelven keresztül kommunikál a külvilággal, így már talán érthető az önkifejezéssel való kapcsolata-pl. kiönti a szívét...

A csecsemőmirigyhez (T-limfociták termelésért felelős) fűződő kapcsolat miatt az immunrendszerünk is gyengülhet, ha az érzelmeinket önmagunk ellen fordítjuk. Az önútálat, frusztráció, düh könnyen tüneteket idézhet elő.

Az érrendszerünk problémái a lerakódott érzelmi terhektől és a merevvé vált személyiségünktől eredeztethetők. Az érfalak gyengülése a lelki gengeséghez, a feladáshoz kapcsolódnak, a meszesedés, a fásultságból, lelki merevségből következik.

A megoldás-gyermeki kíváncsisággal, nyitottsággal szemlélni az életet, befogadni, elfogadni az élet eseményeit, tapasztalatként és nem ellenünk irányuló támadásként felfogni. Beengedni az életörömet, nem túl komolyan venni magunkat és az életünket, önmgaunkkal időt tölteni. Nem függővé tenni boldogságunkat másoktól, szabadon szeretni és hagyni magunkat szeretni.

Szeressen bele újra az életbe! :)

Ne féljen alternatív gyógyítással foglalkozó szakemberhez fordulni a célhoz sok út vezet.
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar