Ízületi panaszok

2014. augusztus 04., 07:54
Rugalmasság, mozgékonyság, hajlékonyság, mozgásom szabadsága.

Mindezeket és még sok mást is jelképeznek a csontjainkat összekötő és mozgási képességünket nagyban segítő ízületeink. A legsűrűbb, legerősebb darabjaink a csontok kapcsolatát hozzák létre, így ha bármiféle gyulladás, mozgási nehézség, fájdalmas tünet jön létre bennük, akkor a tudatunk figyelme oda fog összpontosulni.

Minden izületi tünetnek van egy jelentése és kapcsoldik hozzá egy belső ellenállással, elhatárolódással vagy döntésképtelenséggel, meg nem értéssel összefüggő érzés, élethelyzet.

Az ízületek az adott helyzetre adott válaszunkat és a változáshoz fűződő viszonyunkat jelképezik. Aki nem mer spontán lépni, haladni az élete áramlásával, az ellenáll a saját életének, aminek  fájdalmas tanítás lesz a vége.

Jelentése van annak is, hogy melyik testfelünkön jelentkezik a probléma. A jobb oldal: apai, férfi oldal, munka, hivatás, Bal oldal: anyai, női oldal, párkapcsolat, emberi kapcsolatok, befogadás, elfogadás.

A kéz, ujjak gyulladása összefügghet a símogatással, érintéssel, megragadással, elengedéssel. A térd a túlzott vagy a nem létező alázathoz kapcsolódik. A könyök az elhárítással, a derék a túlterheléssel, a gerinc a megadással, a vállak fájdalma a nem saját terhek cipelésével függ össze és így tovább.

Természetesen számos alternatív megoldás és módszer áll rendelkezésre ami segíti  gyógyulást. A gyógynövények, energetikai és mozgásterápia, jóga és sok más egyéb lehetőség szakértő kezekben sokat segíthet, de hitet nem adhat , az belülről fakad.

A kiváltó ok pedig kizárólag akkor szűnik meg, ha dolgozunk magunkon, döntéseket hozunk, lépéseket teszünk.

 

 
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar