Idegi eredetű problémák

2014. augusztus 04., 07:57
Az idegrendszer feladata a kívülről érkező ingerek, impulzusok feldolgozása és a reagálásra való felkészülés. Állandó készültségben van és rendívül gyorsan adja a választ.

A testünk minden alapvető szervrendszere beidegzés alatt áll és kapcsolatban van az idegrendszerrel, így a hatás és a tünetek sokasága is generálódhat az idegrendszer egyensúlyi zavarából. A mai kor embere hatalmas mennyiségű információt kell ,hogy befogadjon és feldolgozzon, annak ellenére, hogy ezek nagy része felesleges, egyáltalán nem hasznos,  inkább káros. A média  és reklámipar vívmányai, az Internet és a telekommunikáción keresztük közvetített üzenetek alapvetően terhelik egészségünket és állandó próbára teszi az idegrendszert. Arról nem is beszélve, hogy az elménk és az egonk folyamatosan gyártja a múltból mertített negatív élményeink alapján a félelmekkel teli jövőképet. A fokozott munkavégzési intenzitás, a pénzügyi terhek, az időzavar és a felszínes emberi kapcsolatok állandó konfliktusai olyan mókuskereket képeznek, amiben nagyon nehéz talpon maradni. Mindezek ellenére  az idegrendszer az egyensúlyra törekszik. Amivel nehezen boldogul, az pedig az olyan parancs, gondolat, félelem, szorongás, düh és egyéb negatív érzelem, ami fizikai szinten impulzust generál, de a reagálás ellenére folyamatosan fennáll és aktivitásra készteti az idegeinket. Ahol a jelzések tartósan becsapódnak, ott tünetet fognak előidézni, ami vagy lokálisan ott jelentkezik vagy szétszóródik és valahol máshol idéz elő betegséget.

A legjobb, amit tehetünk, hogy az életkörnyezetünket a nyugalom és harmónia jegyében alakítjuk  ki, töltünk magunkkal, akár a természetben töltünk időt, egészségesen táplálkozunk, , megszeretjük a csendet és az anyagi egyéb természetű vágyainkat visszaszorítjuk, a pozitív élményeket, embereket gyűjtjük magunk köré...

Más esetben számtalan olyan tünettel fogunk találkozni, aminek megszüntetéséhez akár egy természetgyógyász szakmai és emberi segítsége fog kelleni.
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar