Érzékszerveink betegségei

2014. augusztus 26., 19:22
A szem, fül, orr a külvilágunk különféle ingereit fogja fel majd az információkat továbbítja az agynak.

Az idegközpont pedig  elemzi a jelzéseket és a parancsokat ad a különféle reakciókra. A fenti szerveink betegségei a külvilághoz való viszonyunkat jelképezik-a figyelés, befogadás, beengedés szintjén. Ha valamit nem szívesen látunk, hallunk az életünk bizonyos területén, akkor itt megjelennek a tünetek. A jobb oldalon jelentkező problémáink a munkával, hivatással és a jelennel függnek össze általában, a bal oldalon jelentkezők pedig az emberi kapcsolatokkal és a múlttal.

Az orr, arcüregek betegségei a tüdő energetikai blokkjára vezethetők vissza. Szorosan összefügg a lelkiállapotunkkal, az orrfolyás és náthás tünetek egy fajta belső, elfojtott sírást szimbolizálnak.

A szemen számos esetben megjelenő árpa a meg nem élt, elfojtott szomorúságra, a sírás hiányára utalhatnak, de a könnycsatorna gyulladása, kiszáradása is ezt jelzi.A szem a máj tükre, ha itt problémák alakulnak ki, akkor a máj terhelt, figyelmet kell fordítani a méregtelenítésre és a konfliktusok kezelésére és a haraghoz fűződő viszonyunkat kell megvizsgálnunk.

A belső fülünk részt vesz az egyensúlyozásban, aminek állapota a belső egyensúlyunk szintjét is mutatja. A fülzúgás akkor jelentkezik, ha nem halljuk meg a belső hangot és nem a megérzéseink alapján döntünk illetve elutasítjuk a külső hangokat, de azok belül visszhangként megjelennek.

A füldugulás egy tudattalan blokk, ami meggátolja,hogy eljusson hozzánk az az információ, inger, amit nem akarunk meghallani. A gyulladások is a kritikával szembeni ellenállást jelképzik.

A fül az engedelmesség szerve, mert akaratlanul is halljuk a külvilágot. A HKO szerint a vesével van szoros kapcsolatban, ami az életenergia tárolásáért és továbbításáért felelős.
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar