Emésztőrendszeri problémák

2014. augusztus 04., 07:53
Gyomor és nyombélfekély, gyulladások, krónikus hasmenés és székrekedés, vakbél gyulladás, stb. Számos tünet, aminek az okai egy probléma köré csoportosulnak.

Az emésztőrerendszerünk nevében is benne van a lényeg. Megemészteni, feldolgozni, azonosulni vele, befogadni, elfogadni, testünkké alakítani...Bizony sok olyan információ, inger, esemény, trauma ér minket, amit nagyon nehéz vagy éppen akkor lehetetlen számunkra feldolgozni. Ezek az élmények okoznak szervi, fizikai tüneteket, amiket azért érdemes megvizsgálnunk, mert azon a területen munka vár ránk, hogy fejlődhessünk és továbbléphessünk.

A gyomor társszerve a máj és a lép, az utóbbi működését gátolja az aggodalom, a cél nélküli töprengés, a zavaros gondolkodás, aggályoskodás. Energiahiány esetén megjelennek a gyomorsüllyedés, visszerek és a  végbél gyulladásos tünetei, az étvággyal összefüggő problémák. Az anyatej elapadása is erre problémára vezethető vissza. A savanyú íz támogatja, az édes íz gátolja a működését.

A vastagbél nagyon fontos kiválasztó és immunvédelmi (a nyirokmirigyek közel 40%-a ott található) rendszer, a tüdő állapotával szorosan összefügg a működése, a bőrön jelentkező pattanások, kiütések jelzik,hogy telítve van és szükség van a méregtelenítésre.

Lelki szinten az emésztőrendszerünkre minden negatív érzelem hatást gyakorol. Az önbizalom hiánya, a hibás önértékelés, az agresszió nagymértékben okozza a tüneteket.

Néhány szimbólikus példa.

A hasmenés oka jellemzően a tapasztalás elkerülése és az adott helyzet elutasítása, emésztetlenül való kiürítése. A fekélyes tünetek azt jelzik, hogy az illető foglalkozik a problémával, de nem a megoldást keresi, hanem saját magát emészti és így az agressziójával károkat okoz önmagának. A székrekedésben szenvedők, pedig hagyják magukban felgyülemleni a problémákat, így nem szabadulnak meg tőlük, félnek a veszteségektől és a változástól az életükben, nem hajlandók áldozatot hozni.

Amennyiben gyógyulni szeretne, javaslom, hogy keressen egy az Ön számra megfelelő, hiteles szakembert és lépjen a gyógyulás útjára.

 
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar