A rákról

2014. augusztus 04., 07:52
Valóban gyógyíthatatlan a rák vagy csak rossz a marketingje?

A rák "gyógyítása" az egészségügy számára hatalmas üzlet. Kemo és sugárterápia és még számos kezelési forma, ami nagy pénzeket hoz az egészségügyi intézményeknek és érdekcsoportoknak. Ami viszont az emberi életösztön csodája, hogy a "kezelések" során bevitt rengeteg káros anyag és szövetroncsolás ellenére is képes az emberek egy része meggyógyulni.

A propaganda arra van berendezkedve, hogy a tünetek gyógyíthatalanságát, a halálos mivoltát erősítsék, sajnos az emberi elme képes ezeket az információkat tényként kezelni. Való igaz, hogy ha valaki egy kórházba bekerül, akkor az ottani viszonyok és körülmények nagyban befolyásolják a gyógyulását negatív irányba. Pozitív élményt elvétve kap orvostól  a beteg, bár egy részük lassan  belátja, hogy igenis van másik út is. Az orvosok képzési rendszere sajnos a gyógyszerek alkamazására épül, amit a gyógyszeripar szponzorál. A következményeket tapasztaljuk a hétköznapokban. Családomban is van/volt ilyen tünettel küzdő személy, így van  tapasztalatom e téren, ám ő nem kért az egészségügy finomságaiból és még mindíg él.

Vizsgáljuk meg egy kicsit a rákot, mint folyamatot.

Véleményem szerint a rák egy utolsó segélykiálltása a lelkünknek és egyben egy végső figyelmeztetés arra vonatkoztatva, hogy az életünket másképp kell élnünk, alapjaiban kell a szemléletmódunkat és az élethez való viszonyunkat átrendezni.

A rák is nyilvánvalóan a lélek egyensúlyának megbomlásából következő betegség. Lassú lefolyású, és általában hónapok, de inkább évek alatt kialakuló tünet. Amikor már kimutatható a ténye, akkor az "utolsó " stádiumban vagyunk. Számos boncolási tanulmány szerint sokan élnek át rákos betegséget és gyógyulnak ki belőle életükben úgy, hogy arról semmit sem tudnak.

Mi kell a rák kifejlődéséhez? Belső elhatárolódás, az önsajnálat érzése, az immunrendszer tartós legyengülése, valamilyen érzelmi trauma, személyes tragédia. Ezek fennállása táptalaja a rákos betegségek kialakulásának. Ehhez hozzásegít a fel nem dolgozott bűntudat, a múltba való elsüllyedés, a konfliktusok őrizgetése, az önemésztés és a problémák halmozása, meg nem oldása, valamint az, ha önmagunkkal szembe fordítjuk a haragunkat. A negatív érzelmek elfojtása és azoknak a tudatalattiban való térnyerése, burjánzása a kiváltó ok.

Számtalan megjelenési formája van a tüneteknek szervi szinten. A leggyakoribb a mell (gondoskodás, anyaság, nőesség, önállóság megélésenek hiánya), tüdő, hörgő (félelmek, a külvilággal, halállal kapcsolatosan, férfiaknál jellemzően párkapcsolattal függ össze), méhnyak (nőiesség elfojtása, szexuális konfliktusok), gyomor, bélrendszer (meg nem emésztett problémák, a a problémával való szembesülés elkerülése

Amikor szembesül az illető a tünettel, akkor onnantól az életének mindne területére ki fog hatni a betegség tudata. Cél az, hogy ez ne váltson ki tartósan zavaros érzelmi reakciókat, depressziót, dühkitöréseket hanem a gyógyulás irányába koncenrtálja az illető az energiáit, képes legyen döntéseket hozni. A természet törvényei szerint, ami kialakul, az képes vissza is alakulni.

A gyógyulás feltételei: Elfogadni a tényt, de nem beletörődni, kizárni minden negatív ingert és embert a környezetünkből (tv, rádió, újságok,stb...)Tudatosítani az azonnali változtatás szükségességét, feltárni a belső okot - ami történhet oldási technikákkal, beszédterápiával, regressziós vagy reinkarnációs módszerrel, pszichoterápiával stb.

Mindezek mellett testünk, immunrendszerünk erősítése is cél, méregtelenítéssel, vitaminokkal, élő táplálék fogyasztásával. Minden káros anyagot ki kell zárni- kávé, cigaretta, alkohol, a hús és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását is meg kell szüntetni. Az esetlegesen romlott, gyulladt fogakat, egyéb gócokat kezeltetni kell.

Fontos a vizualizácós gyakorlat, meditáció, amikor is elképzeljük,ahogy a falósejtjeink elpusztítják a káros sejteket.

A HITET ébressze fel magában az,aki gyógyulni akar, a HÁLA és a SZERETET érzését erősítse magában a TUDATOSSÁG mellett.
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon:
+36300184442
E-mail:
pszichotronikamagyarorszag@gmail.com
Karakó István Természetgyógyász - Magyar