Felnőni a kapcsolatainkhoz.

2014. október 02., 19:56

Egy kapcsolatban sincsenek leosztott szerepek, hanem a kapcsolat sajátos dinamikája, üteme szerint zajlik minden. Ugyanakkor nem a másik fél reakciója az, ami meghatározza a minőséget, hanem a mi viszonyulásunk a megnyilvánulásaihoz. Szenvedhetünk, ha úgy döntünk, de hatásosabb, ha megvizsgáljuk a bennünk zajló lelki folyamatokat és a múltbeli élményeinket, mert könnyen lehet, hogy mi teremtjük újra és újra a régi érzelmi mintáinkat. A szülő-gyermek kapcsolatban ért sérülések nagyon mély nyomokat hagynak, ezeket fel kell dolgoznunk ahhoz, hogy ne terheljük az együttléteket a már nem létező emlékképek hatásaival.  Hordozzuk a meg nem oldott leckéket és addig választunk hasonlóan kellemetlen élményeket, szerepeket, szereplőket, amíg hibátlanul fel nem mondjuk a leckét.

Hiszem, hogy egy igazán mély kapcsolat akkor érett meg amikor minden téren felkészültünk rá és arra, hogy az állandó fejlődésre, változásra fog ösztönözni minket. Két életút, két szemlélet és tapasztalati szint... Izgalmas kavalkád, ami számtalan tanulási lehetőséget tartogat számunkra. Ugyanakkor ha a bizalomra, őszinteségre épül, akkor tartogat mélységeket , komoly spirituális élményeket is. A konfliktusok megoldása kizárólag a kötelék erősítését fogja szolgálni, mert a megértés, elfogadás és a minden téren fontos testi-lelki szabadság biztosítása lehet kizárólag az alapja egy stabil párkapcsolatnak. A birtoklás és az elvárások, a féltékenység,  rövid távon kiüresítik valamelyik vagy akár mindkét felet. 

Hiszem, hogy egy kapcsolat jövője addig létezik, amíg jelen van a feltétel nélküli szeretet valamint, ha párhuzamosan zajlik a lelki, spirituális fejlődés. "Egymást  biztatva repülni..." Ebben a mondatban minden benne van. Amikor az "én" a "mi" mögé kerül, akkor lehet előre lépni és együtt létezni. Nem akkor jó két embernek, ha mindenben azonos az ízlésük és a gondolkodásuk, hanem ha a lényeges igazságokban és értékekben egyet értenek. Ilyenek az erkölcsi alapok, célok. A rezgészint adja a lelki biztonságot, ez képes folyamatosan változni és emelkedni is a végtelenségig. Bizonyos keleti tanítások (tantrikus, taoista rendszerek) ennek elmélyítésére szolgáltatnak módot, így erősítve a két fél egyesülésének elmélyülését.

A külvilág egyetlen hatása sem tud két szerető szívet szétválasztani, ha a mély érzések jelen vannak, amikből már tud táplálkozni a szenvedély, a gyengédség és minden, ami táplálja a tüzet. A fizikai betegség messzire elkerül két egységben lévő embert.

A szerelem egy szalmaláng, amire építeni nem lehet és az érzéki vágyakra sem, de az azonos értékrendre és a lélektársi kapcsolatra viszont igen. Az összetartozás, "ismerősség" érzése megjelenik sokszor már az első találkozásnál, beszélgetésénél, ami a távolsággal nem hiánnyá nő, hanem megnyugvást ad és azt a tudatot, hogy valahol van az a párunk, akit nekünk rendeltek. Várunk, hiszünk és küldjük a szeretettel teli gondolatokat neki  a viszonzás elvárása nélkül, pusztán azért, mert jó...

A kapcsolatuk építéséhez türelem, megadás, bizalom és hit kell. Szeretnünk kell önmagunkat, hogy a párunkat is tudjuk, mert nem ő fog boldoggá tenni, hanem a teljességünk elérése után a saját boldogságunkból tudunk neki adni.

Keresse természetgyógyászát Szombathelyen!Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar