A lázadásról...Az út.

2014. október 02., 04:30

A mai világunk egy cukormázba nagyon szépen becsomagolt ketrec, amiből azért egyre többen szeretnének kitörni, mert az édes, színes szirup megfeküdte a hasukat. Választhatjuk a felszínes anyagi világot annak minden kényelmével és élvezetével, de választhatjuk a saját utunkat is. Ebben az éltünkben is megadatik a boldogság és a teljesség érzése is, de ehhez nem elég a televízió előtt ülve az aktuális a hatalom képviselőit, akár a munkaadóinkat szídni.

Van, aki különféle motívumokat tetováltat magára, hogy nézeteit kifelé is mutassa vagy éppen színes hajat csináltat, akár remeteként elvonul a világtól, nem megy el szavazni, esetleg elhatárolódik a média eszközeitől, így jelzi ellenállását. Elég lenne ennyit tenni? Amennyiben nem az a célunk vele, hogy elhatárolódjunk, hanem az útkeresés kezdeti lépéseiként fogjuk fel, akkor már nincs messze az első komolyabb kimozdulás az eddigi életünkből.

Az elégedetlenségünket igába foghatjuk és átalakíthatjuk motivációvá, belső erővé, amit a hitünk visz előre. A cél tisztaságában és a magunkba vetett bizalom és hit kell a változás előidézéséhez. Minden nagyipar, a média, élelmiszer és gyógyszeripar célja, hogy egy terelhető, érzelmi és fizikai mérgekkel szedálható embertömeget teremtsenek. Egy fontos tényezővel nem számolnak, hogy minden ember spirituális lény, aminek okán határtalan teremtő erővel rendelkezik és szabad akarattal.

Ez az akarat nyilvánul meg akkor, amikor azt érezzük, hogy az eddigi életünket kezdjük kinőni. Nem látjuk a szellemi célt, azt, amiben kiteljesedhetünk, esetleg már az anyagit sem. Vagy éppen annyi időnket viszi el a munka, hogy már magunkra nem jut időnk. Ez a felismerés egy nagyon fontos pont, mert innen indul ki a változás és harcot kezd vívni az ego biztonsági törekvése az ébredő lelkünkkel. Feloldhatatlan ellentmondás ez, mert a változás mindíg nehézségeket hoz, ha félünk tőle, ám amikor megadjuk magunkat csodás élményekkel ajándékoz meg.

A lépések szinte kivétel nékül áldozatokkal járnak, de ezeket már a fejlődésünkért és egy más életminőségért hozzuk.

Útunkba kerülhet egy lehetőségről szóló újságcikk, állásajánlat, valaki furcsa módon adhat egy tippet, ötletet, amin elgondolkodhatunk és tehetünk lépéseket irányába. Tapasztalataim szerint kizárólag az a saját utunk, ahol nincs bennünk semmilyen ellenérzés vagy apró kompromisszum sem. Csak az az Isteni út, ami tiszta és akadálytalan.

A belül megélt vágy és elköteleződés csodás energia, ami olyan élet, hivatás és kapcsolatok, lehetőségek felé visz minket, amit a korlátozott elménkkel nem tudunk elképzelni sem. Nem is szükséges, mert ha nem gondolkozunk sokat, hanem cselekszünk, akkor megéljük a pillanat adta lehetőségeket és kihozzuk belőle a legtöbbet.

Nehezebb dolgunk van ha már csak akkor lépünk, ha nagyon nem érezzük jól magunkat egy helyzetben és jó sokáig húztuk a döntéseket, de soha sem késő és mindíg ott a lehetőség előttünk. Fizikai és lelki egészségünk érdekében törekednünk kell a kiteljesedésre és a belső egyensúlyra az életünk minden területén. Ne alkudjunk meg a sorsunkkal és az anyagi lehetőségek megteremtése ne legyen az egyetlen szempont.

Amiben, ahol és akivel teljesnek érezzük magunkat ott a helyünk. Rövid az életünk ahhoz, hogy beérjük kevesebbel!

Buen Camino!

Keresse természetgyógyászát Szombathelyen!

 Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar