A külső és belső tisztaság...

2014. szeptember 24., 04:45

A keleti kultúrákban a testi-lelki tisztító eljárások a hétköznapok részei, de azt biztosan nem kell részletesen elmagyaráznom, hogy a fizikai testünk csak egy kis része az igazi énünknek és van még máshol is munka bőven, ha fejlődni szeretnénk. Mi az alapja a tisztaságnak? Elsősorban a TUDATOSSÁG. Ez nem jelent mást, mint, hogy a szellemünk sugallatai szerint és egy stabil értékrend szerint élünk, nem ártunk még gondolattal sem másoknak és folyamatosan dolgoznunk magunkon és uraljuk öszöneinket, hamis énünket nem engedjül eluralkodni a számtalan csapda ellenére sem.

Mi lehet csapda? Szinte bármi. Siker, vagyon, külső szépség, rangok, címek, hatalom, befolyás, stb. Ez minden múlandó "érték", de komoly hatással lehet a fejlődési folyamatunkra mert az egot erősíti és hosszú időre visszavethet minket az életünkben. Bár ezt sokan egyáltalán nem fogják fel, mert függőség alakul ki bennük és így a hamis biztonságérzetet erősítik magukban, ami a tudatosságot kizárja.

AZ ÉLET OTT KEZDŐDIK, AHOL A KOMFORTZÓNÁD VÉGET ÉR!

Mit jelent ez a mondat? Semmi mást, mint, hogy akkor vagy jelen az életedben, amikor megszűnnek azok a körülmények, amikbe kapaszkodsz akkor, amikor a mostani kényelmes, kellemes, kipárnázott életedet éled. Képzeld el magadat meztelenül egy sivatagban iránytűvel és egy kis vízzel . Na, ott derül ki, hogy mire vagy képes önmagaddal, önmagadért. A szellemünk ereje több, mint hatalmas, bőven túlmutat a fizikai korlátunkon. Láttam egy filmet egy amerikai biciklistáról, aki 23 napig bolyongott az Ausztrál sivatagban víz nélkül és életben maradt. Hatalmas lelki erőről és hitről tett tanubizonyságot, átlépte a határait többszörösen és csodás tapasztalásai voltak, amikor megadta magát a felsőbb erőknek.

Egyszóval, aki a tiszta, de nehezebbik utat választja, annak napi szinten többször van lehetősége jól vagy éppen önmaga fejlődésével kapcsolatosan nem megfelelően dönteni. Mindegyik út jó csak egy egyik jobban fáj és tovább tart. Amikor tisztulunk, a megérzéseink kifejlődnek, erősödnek és nincs más dolgunk,mint azok szerint élni, jelen lenni az életünkben. Természetesen a fizikai testünkön keresztül is van módunk hatni a lelki egységünkre. Viszont... Kizárólag egészséges gondolatokkal lehet egészséges dolgokat teremteni!

Az egyik legfontosabb lépés a testi és szellemi mérgek kizárása az életünkből. Ilyen a média, tv, rádió, politika, a zavaró érzelmek megszüntetése (harag, félelem, bűntudat, féltékenység, ragaszkodás-függőség). A minőségi táplálkozás is nagyon sokat tud adni-gondolok itt a kevés hús fogyasztására, a feldolgozott élemiszerek, fehércukor és liszt, egyes tejtermékek kizárására valamint az élő ételek (csírák, zöldségek, gyümölcsök), hidegen sajtolt olajok és a tisztított víz fogyasztására. A jóga és a különféle meditációs vagy energetikai technikák (taí chi, chi kung, stb.) is sokat adhatnak hozzá a tisztulásunkhoz. Valamint a méregtelenítő eljárások (búzafűlé, léböjtök ) is a lelket táplálják.

A fejlődés, tisztulás mindíg a saját ritmusunkban történik és nem függ senkitől, mert rólunk, nekünk szól. Persze van, akinek kell a közösség ereje, de később már egyedül is lépéseket fog tenni, mert megjelent benne az önszeretet és a tudatosság.

Tiszteljük testünket is, mert a test a lélek temploma!

Kívánom minden Embertársamnak, hogy ébredjen rá belső erejére és lépjen rá az útjára!

Keresse természetgyógyászát Szombathelyen!Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar