A hit és a vallás kapcsolata.

2014. szeptember 26., 05:51

A hit gyökere minden kultúrában egy és ugyanaz, a teremtő képességet minden ember magában hordozza tudatosan vagy tudattalanul. Ez semmitől és senkitől sem függ, nem befolyásolják körülmények, de az Isteni mivoltunkat néha képesek vagyunk elfelejteni. Az anyagi világban nem jellemző az erős  hit, mert a cél általában nem a belső munka és a fejlődés, hanem a birtoklás, szerzés és a materiális javak halmozása, megteremtése. Ezekehez elég a szorgalom, a munka vagy éppen az "ügyesség", rafinéria.

Mihez is kell a hit? Az életünk minden pillanatban változik, áramlik és ez által különféle helyzetek elé állít minket, amit sokszor erőpróbaként élünk meg. Ezek elviseléséhez, a továbblépéshez a hitünket kell segítségül hívni. Van, akinek egy templom vagy egy pap személye a szimbólum, van, akinek egy vallási tárgy bitroklása viselése ad erőt, sokan közösségekbe járnak, hogy abból töltődjenek, de ez még mindíg nem a hit. Mi történik, akkor ha ezek a külsőségek nincsenek?

Az ősbizalom képességét és a hitet a szabad akarattal együtt kaptuk, rajtunk múlik, hogy megéljük e vagy korlátolt elménk keretein belül próbálunk mozogni és létezni. Ami megvalósítható, de akkor nagyon sekélyes életet választunk. A hitet nem lehet érteni, kizárólag meg lehet élni.

A különféle vallások és tanításaik, a "szent" könyvek tanmeséken, történeteken, példákon,  keresztül mutatják be a hit erejét. Ez ugyan rávilágíthat a lényegre elméletben, de a gyakorlat ettől még messze van. Sok vallás, egyházi csoport, szekta a manipulációkra és öncélúságra épít, jelen van a hatalmas vagyon, a hierachia. Mára politikai tényezővé váltak az egyházak, mert hatalmas szavazóbázist tudnak terelgetni  az éppen legerősebb hatalmi csoport érdekeinek megfelelően. Lehet így tiszta  forrás egy vallási csoport? Aligha.

Kizárólag az Isteni, ami tiszta és egyértelmű.

A földi életünkben semmi másra nem törekszünk, mint az érzelmi és anyagi biztonságra, az állandóságra. Lehetséges ez tartósan? Aránytalanul sok munkával sem. A változás ereje komoly hatást képes ránk és az életünkre gyakorolni, ami kimozdít a kellemes kis életünkből. Megszűnnek, változnak, átalakulnak élethelyzetek, kapcsolatok, lehetőségek. Ezeket meg kell élnünk bárhogy is fáj vagy éppen érint minket.  Ennek következménye lehet a bizonytalanság és a félelem, a talajt vesztettség érzése. Innen már csak két út vezet. Az egyik az önsajnálat és a bénultság érzése, a másik pedig a hit erejének felébresztése és a tettekben való megnyilvánítása.

Természetesen nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de ha elhiszünk, akkor mi teremthetjük meg azt az erős hittel és bizalommal akkor képesek leszünk teremteni. Mert tudnunk kell, hogy minden belőlünk fakad és belénk tér vissza.

Keresse természetgyógyászát Szombathelyen!Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Karakó István Természetgyógyász

9700 Szombathely,

Telefon: +36-20/344-7150
E-mail küldése
Karakó István Természetgyógyász - Magyar